Verdețuri de primăvară

Vestitorii primăverii din grădina Nod Verde

Vin, vin verdețurile

Odată cu trecerea iernii și venirea primăverii avem parte de tot mai multe legume și verdețuri care mai de care mai aromate și mai gustoase. Toate acestea aduc un plus de gust mâncărurilor de primăvară, fiind și excelente surse de vitamine.

Ceapă verde

Ceapă verde

Fie că o mâncăm în salate fresh ori că dichisim o omletă primăvăratică cu ea, ceapa verde este foarte sănătoasă fiind bogată în  vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu. Aceasta conține totodată și cantităţi importante de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice. Astfel ne putem fortifica organismul cu un simplu deliciu de primăvară.

Ridichi roșii

Ridichi roșii

În salate aromate sau de sine stătătoare, ridichile roșii sunt o gustare delicioasă și sănătoasă. Acestea au un conținut important de fibre alimentare și au puține calorii. Ele ajută la reglarea tensiunii arteriale și au un efect antioxidant și chiar hidratant.

Salată verde

Numai bună de pus în cel mai fresh sandwich, salata verde vine și cu un mare bonus: nenumărate vitamine. Frunzele proaspete sunt o sursă excelentă de vitamina A, caroteni și betacaroteni. 100 g de salată verde crudă oferă 247% din necesarul zilnic de vitamina A. Unde mai punem că este baza celor mai gustoase salate de primăvară?

Năsturel

Având un conținut ridicat de vitamina C, năsturelul are proprietăți antiscorbutice. De asemenea, este un depurativ deosebit, frecvent utilizat în curele de detoxifiere. Pe lângă toate acestea, năsturelul este crocant și gustos, înnobilând orice mâncare de primăvară.

Primăvară frumoasă cu Nod Verde pe masă

Toate produsele fresh numai bune pentru mâncăruri de sezon se află deja în grădina Nod Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DATE DE IDENTIFICARE
  • Adresă magazin fizic: Blvd. 21 Decembrie 1989, nr.74 in curte,
  • Program magazin: L-V : 8-18, S:10-14.

     


  • Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;
  • CUI: RO38399120

  • Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/2017
  • IBAN: RO79BRDE130SV86364311300.
Newsletter

Proiect susținut de fundația CIVITAS

logoScurt

Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation și coordonat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca.

NOD VERDE 2021 created by OnlineMARK Agency.

[]