Vin, vin verdețurile
Odată cu trecerea iernii și venirea primăverii avem parte de tot mai multe legume și verdețuri care mai de care mai aromate și mai gustoase. Toate acestea aduc un plus de gust mâncărurilor de primăvară, fiind și excelente surse de vitamine.
Ceapă verde
Fie că o mâncăm în salate fresh ori că dichisim o omletă primăvăratică cu ea, ceapa verde este foarte sănătoasă fiind bogată în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu. Aceasta conține totodată și cantităţi importante de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice. Astfel ne putem fortifica organismul cu un simplu deliciu de primăvară.
Ridichi roșii
În salate aromate sau de sine stătătoare, ridichile roșii sunt o gustare delicioasă și sănătoasă. Acestea au un conținut important de fibre alimentare și au puține calorii. Ele ajută la reglarea tensiunii arteriale și au un efect antioxidant și chiar hidratant.
Salată verde
Numai bună de pus în cel mai fresh sandwich, salata verde vine și cu un mare bonus: nenumărate vitamine. Frunzele proaspete sunt o sursă excelentă de vitamina A, caroteni și betacaroteni. 100 g de salată verde crudă oferă 247% din necesarul zilnic de vitamina A. Unde mai punem că este baza celor mai gustoase salate de primăvară?
Năsturel
Având un conținut ridicat de vitamina C, năsturelul are proprietăți antiscorbutice. De asemenea, este un depurativ deosebit, frecvent utilizat în curele de detoxifiere. Pe lângă toate acestea, năsturelul este crocant și gustos, înnobilând orice mâncare de primăvară.
Primăvară frumoasă cu Nod Verde pe masă
Toate produsele fresh numai bune pentru mâncăruri de sezon se află deja în grădina Nod Verde.