Spumantele CARASSIA sunt obţinute numai prin metoda tradiţională, champenoise, adică cu a doua fermentaţie în sticlă și sunt maturate minim 20 de luni înainte de degorjare, maturarea îndelungată oferind spumantelor arome complexe, perlaj fin, iar mineralitatea din sol le oferă structură elegantă vinurilor. Întregul proces de vinificare, de la recoltă, până la remuaj, degorjare și
etichetare se întâmplă în propria cramă.
Spumantele CARASSIA au fost premiate chiar de la apariția vinurilor pe piață (2017) la toate edițiile campionatul mondial dedicat exclusiv vinurilor spumante The Champagne and Sparkling Wine World Championship, în 2017 fiind distins cu două medalii de argint, urmat de medalie de aur pentru Carassia Blanc de Blancs, respectiv un premiu special Best in Class Future Release în 2018. În acelaș ani Crama Carastelec a fost distins cu trofeul World Champion Rising Star pentru evoluția spumantelor din primii doi ani de existență. În 2019 Carassia Classic Brut Magnum a câștigat medalie de aur, doua premii speciale de Best in Class și Trofeul National Champion pentru cel mai bun spumant din România.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.