Made in Campenesti

Cum a ajuns Tudor Bura să facă Bere Made in Câmpenești
🍺Să zicem că viaţa i-a dat lămâi şi el le-a transformat în bere. Dacă a fost pandemie şi restricţii de circulaţie, a rămas în Câmpeneşti să vadă cum face vecinul lui bere acasă. Dacă au fost închise restaurantele, şi-a deschis terasa de-acasă pentru prietenii care-i degustau berea făcută de el. Şi dacă a fost cu mult work from home, a fost şi suficient timp pentru a se documenta şi pregăti pentru noul lui hobby – berea artizanală.
🍺După prima şarjă de bere făcută mai mult de vecin decât de Tudor, a dat de gust. Nu doar de cel al berii – care e mult diferit de cel al alternativelor industriale. Ci de gustul meşteşugului. Aşa că a perseverat, şi-a umplut de capul lui două navete de sticle. Se pare că o șarjă de 40 de sticle de bere este prea multe pentru un berar entuziast şi nerăbdător să încerce rețete noi, aşa că Tudor a apelat la voluntariatul prietenilor pentru consum şi testare în vederea reglajelor fine ale reţetei, cu condiţia să returneze preţioasele sticle goale cât mai degrabă, pentru următorul lot. Reţetele create, testate şi negociate cu degustătorii apropiaţi în perioada pandemiei sunt acum prezentate, una câte una, iubitorilor de bere artizanală.
🍺Prima Bere Made în Câmpeneşti este Festival Beer, lansată în 1 decembrie 2021 – o bere blondă de tip Lager, nepasteurizată şi nefiltrată, cu 6,2% alcool. Este o bere uşor de îndrăgit, pentru că se aseamănă cu berile puse în piaţă de majoritatea marilor producători care formează gustul, dar care are darul de a-l rafina prin particularităţile ei de bere artizanala cu originile în festivalurile de bere din Germania. Următoarea variantă este o reţetă proaspătă, dezvoltată în familie, alături de soţia sa, şi este o bere arămie, de tip Ale, în stilul English Strong Bitter, mai amăruie, dedicată celor care preferă gustul mai pronunțat de hamei.
🍺Şi cum o idee bună duce la alta, se pare că, la vară, Bere Made în Câmpeneşti va fi gazdă pentru un atelier demonstrativ de homebrewing chiar în gospodăria proprie.

Show Filters

Afișez singurul rezultat

Afișez singurul rezultat