Politică de confidențialitate. Termeni și condiții de utilizare.

 

Website-ul www.nodverde.ro, numit în continuare www.nodverde.ro, este proprietatea SC CIVITAS FOOD HUB SRL, fimă înregistrată în Cluj-Napoca, Str. G-ral Eremia Grigorescu, nr. 77,  cu datele de identificare la registrul comerțului J12/6158/25.10.2017, CUI: 38399120, numită în continuare NOD VERDE.

Folosirea acestui website implică acceptarea termenilor și condițiilor menționate și detaliate mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. NOD VERDE iți asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fară o notificare prealabilă. Cea mai recentă versiune poate fi accesată în această pagină.

NOD VERDE oferă utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe website-ul www.nodverde.ro. Utilizatorul nu are dreptul de a descărca sau de a modifica și reproduce parțial sau integral website-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata website-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor NOD VERDE,  fără acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legătură web – link – către www.nodverde.ro este limitat, neexclusiv și revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru NOD VERDE sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.

  1. Dreptul de autor al NOD VERDE asupra informațiilor publicate pe website

Întregul conținut al website-ului www.nodverde.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date – este proprietatea NOD VERDE și a furnizorilor săi, fiind apărat de Legea pentru protectia drepturilor de autor(Legea nr. 8/1996 modificată și completată de Legea nr. 74/2018) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul NOD VERDE a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.

Se permite folosirea website-uluiwww.nodverde.ro doar în limitele menționate în prezentul document.

Pentru raportarea încălcării legii drepturilor de autor, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la salut@nodverde.ro.

 

  1. Politica de prețuri. Produsele și serviciile oferite pe website-ul nodverde.ro

Produsele comercializate prin intermediul www.nodverde.ro se livrează vracsau în ambalajul original al producătorului și în momentul livrării sunt însoțite de bon fiscal sau factură fiscală, conform legislației în vigoare.

 

Produsele și serviciile prezentate pe website-ul www.nodverde.ro sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. Din acest motiv NOD VERDE iși asumă dreptul de a nu livra un anumit produs în cazul în care nu se mai regăsește în oferta producătorului. Prețurile produselor prezentate se actualizează în timp real, conform celor agreate cu producătorul, și pot fi modificate fără o notificare prealabilă.

 

Prețurile produselor includ costurile de livrare, valoarea minimă a unei comenzi fiind de 40 de lei (cu excepția cazurilor de livrări multiple într-un singur loc, stabilit de comun acord cu grupul de consumatori). NOD VERDE își rezervă dreptul de a nu onora o comandă cu valoare sub 40 de lei, printr-o notificare prealabilă pe e-mail sau telefonic.

NOD VERDE este în prezent neplătitoare de TVA.

 

  1. Modalități de plată disponibile (Cum plătesc?)

Plata produselor comandate prin interemediul website-ului www.nodverde.ro se poate efectua în următoarele moduri:

  • plata în numerar la livrare, în momentul primirii produsului, prin achitarea acestuia către reprezentanții NOD VERDE – pe baza bonului fiscal aferent comenzii sau chitanței aferente contravalorii facturii emise (disponibil pentru persoane fizice și juridice);
  • plata prin transfer bancar în contul BRD (disponibil doar pentru persoane juridice);
  • plata prin depunere la bancă cu ordin de plată în contul BRD (disponibil doar pentru persoane juridice);

 

  1. Modalități de livrare a produselor (Cum cumpăr?)

NOD VERDE iși rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor, prin contactarea clienților (e-mail sau telefon). Livrarea produselor se face doar în municipiile Cluj-Napoca (inclusiv Făgetul Clujului) și Gherla și doar în comunele Florești, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu de către reprezentanții NOD VERDE.

Livrările au loc în fiecare marți și joi, în intervalul 12:00 – 18:00.

La produsele a căror cantitate este exprimată în kg, pot să apară ușoare diferențe între comanda transmisă și livrarea efectivă.

Lista produselor de pe website-ul www.nodverde.rose actualizează în fiecare luni și vineri. În urma actualizării fiecare utilizator din baza de date NOD VERDE primește un scurt e-mail cu toate noutățile. Comenzile completate și trimise în intervalul vineri – duminică se iau în considerare pentru livrările demarți, iar comenzile completate și trimise în intervalul luni – marți se iau în considerare pentru livrările de joi.

Costul livrării se regăsește în valoarea minimă a comenzii (40 de lei), astfel încât nu există costuri suplimentare de livrare.

Pașii efectuării unei comenzi pentru pregătirea livrării:

  • Alegerea produselor

În pagina “Direct la tine” (hyperlink) navigați prin magazinul virtual. Odată ce ați găsit un produs pe care doriți să îl comandați, îl puteți selecta pentru vizualizarea detaliilor (imagini, descriere, producător, soi, termen de valabilitate, sezonalitate, unitate de măsură). În acest pas aveți posibilitatea de a-l adăuga în coș și de a selecta inclusiv cantitatea dorită din fiecare produs în parte, înlocuind cifra 1 cu numărul dorit de kg / bucăți / legături. NOD VERDE este în prezent neplătitoare de TVA, iar prețurile includ costurile de livrare.

  • Vezi coșul – cutia Nod Verde

Pe măsură ce se adaugă noi produse în coș puteți vizualiza în timp real lista cu produsele adăugate și costul total al comenzii. În această etapă puteți renunța la cantități și produse sau puteți adăuga cantități și produse, iar pentru actualizarea coșului apăsați de fiecare dată butonul “actualizare coș”. Valoarea minimă a unei comenzi este de 40 de lei, costul livrării fiind inclus în această sumă.

  • Lansarea comenzii

Pentru a comanda produsele alese apăsați butonul “Cutia Nod Verde”. Procesul de plasare a comenzii se desfășoară în întregime în această etapă, prin completarea unui formular simplu ce se întinde pe o singură pagină. Va trebui să introduceți: numele și prenumele, adresa de livrare (stradă și localitate), telefon și adresa de e-mail.

În cazul în care doriți să vă creați un cont pe www.nodverde.roaveți posibilitatea de a bifa opțiunea “creează-ți cont” imediat după plasarea comenzii. Crearea unui cont vă oferă avantajul de a vizualiza istoricul comenzilor și de a nu mai rescrie datele din formularul standard de fiecare dată când comandați produse NOD VERDE. Este suficient să introduceți numele de utilizator cu parola și formularul se încarcă singur.

Dacă doriți asistență tehnică din partea echipei noastre vă rugăm să ne trimiteți un scurt e-mail la adresa salut@nodverde.roprin care să ne transmiteți un număr de telefon și noi revenim în cel mai scurt timp posibil.

  • Confirmarea comenzii

Un e-mail de confirmare este trimis imediat după vizualizarea comenzii de către echipa NOD VERDE.

 

  1. Promoții și concursuri

NOD VERDE stabilește regulamentele promoțiilor și ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul website-ului www.nodverde.ro. De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe website. De asemenea promoțiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către participanți în perioada de timp specificată în regulament (în care promoția este validă) și doar în limita stocului disponibil.

 

Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.

 

  1. Termenul de valabilitate al produselor

Termenul de valabilitate și condițiile de păstrare ale produselor sunt înscrise pe ambalaj. Toate produsele ambalate, comercializate pe website-ul www.nodverde.ro, beneficiază de condiții de valabilitate conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producatorului.

 

NOD VERDE nu este responsabilă de deterioararea produselor în cazul în care acestea nu au fost păstrate în condițiile recomandate.

Orice nemulțumire trebuie semnalată în momentul recepției mărfii la adresa de e-mail salut@nodverde.ro. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

 

  1. Politica de retur

Clientul poate solicita returnarea produselor în urmatoarele situații:

7.1 Produse care nu sunt conform cu specificațiile de pe website. Dacă produsul comandat se dovedește a nu fi conform cu specificațiile din oferta NOD VERDE, clientulpoate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii.

 

Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, clientul va plăti diferența. Dacă valoarea este mai mică, clientul va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de către NOD VERDE.

 

7.2 Produse care au fost livrate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat, iar clientul va refuza recepția. Clientul poate solicita returnarea acestora pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuirea cu un alt sortiment sau rambursarea integrală a contravalorii.

Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, clientul va plăti diferența. Dacă valoarea este mai mică, clientul va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de către NOD VERDE.

7.3 Renunțarea la cumpărare. În momentul efectuării unei comenzi online, clientul declară că a luat cunoștință și este întru totul de acord cu toate aspectele menționate în prezentul document.

 

  1. Comentariile utilizatorilor pe website-ul nodverde.ro

Utilizatorii care accesează website-ul www.nodverde.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe website după o aprobare prealabilă. NOD VERDE iși rezervă dreptul de a nu publica pe website comentarii cu un conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbură în vreun un fel viața privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, care conține viruși și texte reprezentând e-mail-uri în masă sau orice altă formă de spam.

NOD VERDE nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la niciun fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe website, conform articolelor. În cazul trimiterii unor informații, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră că utilizatorul conferă NOD VERDE și partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a le distribui prin orice mijloc media oriunde.

Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite (prin orice modalitate) pentru a fi publicat pe website sau nu, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii niciunei alte persoane.

 

  1. Calitatea serviciilor de hosting, link-uri spre alte website-uri și erori de funcționare

Website-ulwww.nodverde.ro este construit pe platforma WordPress de către partenerii noștri de la ALWAYS STAY CREATIVE SRL-D. NOD VERDE  nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe website, indiferent de motivele apariției lor, acestea încluzând modificări ale website-ului, setări sau actualizări ale modulelor sau script-urilor programate.

NOD VERDE nu va putea fi facută răspunzătoare pentru erorile apărute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea website-ului www.nodverde.ro.

NOD VERDE nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura website-urilor la care se ajunge prin legături de pe website-ul www.nodverde.ro.  Pentru respectivele website-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii în cauză.

 

  1. Abonarea și dezabonarea la newsletter

Abonarea și dezabonarea la newsletter-ul website-uluiwww.nodverde.ro este gratuită și implică acceptarea următorilor termeni de utilizare. NOD VERDE nu trimite și nu va trimite mesaje comerciale în masă pentru promovarea website-ului, serviciilor și produselor disponibile pe website către persoane care nu au confirmat subscrierea la aceste mesaje (opt-in).

Mesajele trimise sunt solicitate în urma înscrierii pe www.nodverde.ro, pe listele completate în cadrul unor evenimente sau în urma solicitării trimise pe adresele de e-mail@nodverde.roși pe paginile de Facebook administrate de NOD VERDE. Oricând vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă legea Comerțului Electronic în ceea ce privește comunicarea comercială așa cum este ea stipulată de legislația autohtonă și internațională.

Utilizarea newsletter-ului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii (din punct de vedere al conținutului) precum se autorizează și folosirea website-ului, în condițiile prevăzute de prezentul document. Politica de confidențialitate este descrisă pe larg în secțiunea următoare.

NOD VERDE deține toate drepturile asupra conținutului newsletter-ului trimis către abonați în aceleași condiții ca și pentru informațiile publicate pe website, în concordanță cu prevederile acestui document.

Abonații newsletter-ului www.nodverde.ro pot retrimite aceste comunicari comerciale și altor persoane, pe răspunderea lor și în condițiile în care nu au modificat nici structura, nici conținutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonații newsletter-ului www.nodverde.ro mesajele comerciale se consideră că au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului articol. În acest context NOD VERDE nu poate fi făcută răspunzatoare sub nicio formă de acțiunile abonaților săi.

 

  1. Politica de confidențialitate

NOD VERDE garantează securitateași confidențialitateadatelor găzduite și transmise prin sistemul său informatic. Aceste informații vor putea fi folosite de către NOD VERDE pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse noutăți și oferte speciale, promoții și evenimente organizate, doar cu acordul prealabil al utilizatorului.

Prin crearea unui cont pe website-ul www.nodverde.ro, orice client este de acord, în mod automat, cu introducerea informațiilor sale în baza de date pentru promoții, oferte și noutăți.

Utilizatorii pot solicita în mod gratuit ștergerea datelor de contact din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ștergerii din baza de date, se va trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date la adresa salut@nodverde.ro.

 

  1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

În concordanţă cu cerințele Legii nr. 677/2001pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (modificată și completată prin Decizia ANSPDCP nr. 200/2015și prin Decizia ANSPDCP nr. 99/2018 privind încetarea aplicabilității unor acte normative cu caracter administrativ),

 

NOD VERDE are obligația de a administra, în condiții de siguranță și doar pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este utilizarea lor în vederea facturării produselor comandate, a informării prin intermediul campaniilor de newsletter referitor la noutățile NOD VERDE (oferte comerciale, situația contului de utilizator sau evenimente organizate).

 

Conform Regulamentului European 2016/679privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și conform Legii nr. 506/2004privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificarile și completările ulterioare,

 

NOD VERDE are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică, numai pentru scopurile specificate mai jos:

 

                  PRINCIPII DE PRELUCRARE:

  1. Colectarea datelor cu caracter personal se face numai în scopurile specificate, clare și legitime, iar acestea nu sunt prelucrate în alt mod incompatibil cu aceste scopuri.
  2. Datele cu caracter personal trebuie să fie adecvate, relevante și neexcesive în raport cu scopul pentru care sunt colectate și/sau prelucrate ulterior.
  3. Datele cu caracter personal trebuie să fie exacte și, dacă este necesar, să fie actualizate sau șterse în conformitate cu cererile dumneavoastră. Vom lua toate măsurile rezonabile pentru ștergerea sau rectificarea datelor inexacte, incomplete, având în vedere scopurile pentru care au fost colectate sau pentru care sunt prelucrate în continuare.
  4. Datele dumneavoastră cu caracter personal nu se păstrează mai mult timp decât este necesar pentru scopurile pentru care au fost colectate sau pentru care sunt prelucrate ulterior.
  5. Datele cu caracter personal sunt prelucrate în condiții de securitate și astfel se asigură un nivel de protecție împotriva accesului neautorizat sau ilegal și, de asemenea, în fața pierderii, distrugerii sau deteriorării acestora.
  6. NOD VERDE nu promovează SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa de e-mail pe website-ul www.nodverde.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date.
  7. Informațiile pe care ni le furnizați vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat, pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preîntâmpina încalcărea securității, a legii și a termenilor noștri contractuali.

NOD VERDE păstrează confidențialitatea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor website-ului www.nodverde.ro, conform cerințelor Regulamentului European 2016/679.

Categoriile de date personale prelucrate de către NOD VERDE sunt:

 

  • Pentru persoane fizice: numele și prenumele, adresa de e-mail, adresa de livrare (domiciliu sau birou) și numărul de telefon.
  • Pentru persoane juridice: adresa de livrare și CUI (în vederea întocmirii facturi fiscale);

Refuzul dumneavoastră de a transmite aceste date determină anularea comenzii. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator și sunt comunicate numai dumneavoastră.

 

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției.

Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc si să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la la adresa de e-mail salut@nodverde.ro.

 

Drepturile care pot fi exercitate, în mod individual sau cumulat, de către dumneavoastră, cu privire la datele dumneavoastră cu caracter personal sunt urmatoarele:

  1. Dreptul de a solicita o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal, aflate în posesia NOD VERDE;
  2. Dreptul de a solicita echipei NOD VERDE să rectifice oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;
  3. Dreptul de a solicita ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie șterse în momentul în care nu mai sunt necesare NOD VERDE;
  4. Dreptul de a solicita echipei NOD VERDE să vă furnizeze datele cu caracter personal obtinute direct de la dumneavoastră și, dacă este posibil, să transmită acele date direct altui operator (dreptul la portabilitatea datelor);
  5. Dreptul de a retrage consimțământul cu privire la prelucrare, în orice moment;
  6. Dreptul de restricționare a prelucrării – în cazul unui litigi cu privire la corectitudinea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal;
  7. Dreptul de a înainta o plângere la autoritatea de supraveghere (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal).

 

  1. Soluționarea litigiilor

Orice litigiu apărut între Client și NOD VERDE va fi rezolvat pe cale amiabilă.

Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau la telefon, puteți să vă adresați pentru o conciliere internă, în scris, prin posta electronica, la adresa: marius@nodverde.ro. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată din România.

Pentru orice sesizări sau observații pe probleme legate de încalcarea drepturilor de autor sau alte litigii, puteți face reclamație la adresa de email salut@nodverde.ro.

 

  1. Date de identificare NOD VERDE

CIVITAS FOOD HUB SRL

Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;

CUI: 38399120

Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/25.10.2017

IBAN: RO22BRDE130SV79684091300, deschis la BRD Groupe Société Générale