Picnic liniștit cu produse din pământ odihnit

Picnic liniștit cu produse din pământ odihnit

Cine-a inventat picnicul?

Cuvântul „picnic” nu-i de ici de colo. E chiar din franceză: piquer (= a lua, furișa, ciuguli) și nique (= lucru mic, de mică valoare). Încă din secolul al XVII-lea oamenii celebrau timpul petrecut în natură cu mese în aer liber. Fiecare strecura într-un coșuleț bucate care mai de care mai delicioase pentru a se bucura de o masă în natură alături de prieteni și familie. Acest obicei a devenit imediat răspândit și nici nu e greu să ne imaginăm de ce: natură și masa în aer liber sună și este ceva minunat.

Produse locale pentru un picnic liniștit

Produse locale pentru un picnic liniștit

Nu există o rețetă strictă atunci când vorbim de picnicuri. Luăm ce ne place și gata. Sucuri răcoroase și vinuri spumoase, legume savuroase și carne sănătoasă. Numai bune de sfârâit pe grătar sub un copac umbros. Ah, și conserve de întins pentru atunci când ne întindem (la vorbă sau relaxare) și n-avem chef să gătim. 

Să începem cu băuturile. Fructe delicioase puse laolaltă. Stoarse într-un pahar plin cu vitamine. Despre sucurile naturale nu vă spunem mai mult. Nici nu e nevoie. Ele sunt tot ce avem nevoie într-o zi toridă de vară. 

Să nu uităm de vinuri. Cu bule sclipitoare și arome îmbietoare acestea sunt gata de savurat într-o clipă. Ele ca atare sau în combinații fresh cu fructe. Se ia un pahar, se toarnă vinul gâlgâind și se aruncă zmeura în el. Și atât. Băutura fresh de vară e gata.

Acum că ne-am încins de la bule și grătarul este și el încins, trecem la legume și deja le vedem sfârâind: felii de vinete coapte, roșii zemoase și carne în jăratic. Pe toate laolaltă le găsiți în pachetul Nod Verde „Perfect pentru grătar”

Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt conservele. Pentru un picnic acasă. În fiecare zi sau când vrem noi. Fără să fie nevoie să facem nimic. 

Deserturi delicioase de vară

Acum c-am pus pe tavă fel de fel de bunătăți locale, haideți să ne delectăm și cu niște rețete fresh de vară. De grătar nu zicem nimic. Fiecare este chef-ul atunci când vorbim de condimentarea și pregătirea cărnii. 

Înghețată de casă

Dar ce ziceți de o înghețată fructuoasă și răcoroasă? A, și simplă pe deasupra. Se amestecă după ochi și după gust iaurt grecesc, miere de salcâm și fructe goji deshidratate. Se lasă în congelator peste noapte. Iar dimineața…o începem cum nu se poate mai bine.

Tartă cu zmeură

Pentru tartă lucrurile stau puțin altfel, dar tot simplu. Avem nevoie de:

250 g zmeură;

270 g făină integrală de grâu;

250 g miere polifloră;

200 g unt;

5 g praf de copt;

4 ouă;

un praf de sare.

Să începem cu începutul. Mai întâi se amestecă bine mierea cu untul la temperatura camerei (în plină vară). Se adaugă treptat făina împreună cu praful de copt și sarea, iar apoi se amestecă câte un ou. Astfel, aluatu’-i gata. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune aluatul și deasupra zmeura. Se dă la cuptorul încins la 180 ℃ și se lasă până când prăjitura se rumenește. Pentru a testa dacă aluatul este copt și în interior, se bagă o scobitoare în mijlocul prăjiturii și dacă iese curată, atunci totul e gata. O putem scoate și savura.

Băutură cu fructe

Aici totul este gata într-un minut. Într-o sticlă/carafă/ce avem și ce dorim, se toarnă o sticlă de cidru, se adaugă zmeură proaspătă și se înnobilează totul cu felii de mere uscate.

La final se pune totul într-un coș de picnic și se merge la pădure sau unde vrem și unde ne simțim fericiți. Să vă fie iarba verde de bine și picnicul liniștit (cu produse din pământ odihnit, desigur). Pe toate le găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DATE DE IDENTIFICARE
  • Adresă magazin fizic: Blvd. 21 Decembrie 1989, nr.74 in curte,
  • Program magazin: L-V : 8-18, S:10-14.

     


  • Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;
  • CUI: RO38399120

  • Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/2017
  • IBAN: RO79BRDE130SV86364311300.
Newsletter

Proiect susținut de fundația CIVITAS

logoScurt

Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation și coordonat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca.

NOD VERDE 2021 created by OnlineMARK Agency.

[]