O zi de toamnă la Cramele Ulm | Concurs

Nod Verde și Cooperativa Cramele Ulm (adică Fort Silvan, Domeniile Agoston, Domeniile Blaga, Domeniile Szekrényes și Domeniile Nagy) vă invită să vă bucurați de prima luna de toamnă în podgoriile bogate de la Crama Fort Silvan, pe 26 septembrie, lângă Satul Camăr, la 130 de km de Cluj-Napoca.

Avem de 5 invitații de câte două persoane pentru cei care cumpără cel puțin 3 kg din Strugurii Chasselas în perioada 10 septembrie – 23 septembrie, extrași în ordine aleatorie, pe care îi invităm alături de familiile care formează Cooperativa Cramele Ulm și alți invitați la o zi de liniște și socializare, în care vor descoperi noile sortimente de vinuri, oameni aduși împreună de preferințe și gusturi similare și, mai presus de orice, o oază de normalitate.

Evenimentul va avea loc exclusiv în aer liber, respectând măsurile de siguranță de distanțare socială, pentru ca noi toți să ne simțim bine și să ne bucurăm de această experiență.

Despre locul întâlnirii noastre: Crama Fort Silvan – Avanpost nordic al viticulturii

Poziționarea geografică dealungul paralelei 47 latitudine nordică și ambiția temerară de a produce vinuri într-un climat răcoros, sunt elementele definitorii ale proiectului Fort Silvan. Fort Silvan reprezintă astfel, “fortăreața” care apără limita nordică a viticulturii românești.

Viile lor sunt cultivate într-un climat răcoros la limita nordică a viticulturii, dincolo de Paralela 47, unde strugurii ajung la maturitate și acumulează arome mult mai lent. Vinurile rezultate sunt complexe și echilibrate, cu o aciditate ridicată și un pronunțat caracter mineral. Acest lucru le face să fie ideale pentru a fi servite alături de cele mai diverse preparate culinare cărora le accentuează savoarea.

Despre Cooperativa Cramele Ulm 

Cramele Ulm sunt despre vinuri care aduc oamenii împreună. Reunind 5 parteneri din zona viticolă Crișana, brandul Cramele Ulm aparține Cooperativei Agricole Cramele Crișana. Au recunoscut ca viticultori puterea cooperării, și-au unit forțele și transmit către comunitate mesajul lor regăsit în vinurile produse.

Înrădăcinați în valorile locale, doresc să propună deschiderea față de diversitate și cooperare. Cei 5 parteneri din Cooperativă sunt Fort Silvan, Domeniile Agoston, Domeniile Blaga, Domeniile Szekrényes și Domeniile Nagy.

Zona este renumită pentru soiurile Fetească Regală, Traminer, Riesling Italian, dar în ultima perioadă de 10 -15 ani, se vede o creștere a soiurilor roșii, plantate pe acest areal viticol. Aceste soiuri sunt variate, fiind reprezentate și soiuri internaționale, cum ar fi Merlot, sau Cabernet Sauvignon, dar regăsim și soiuri cum ar fi Fetească Neagră sau Kadarcă. Însă vă invităm să degustați și soiurile lor albe, dar și cele baricate, vinuri vinificate cu metodă oxidativă care, se bazează pe folosirea butoaielor de stejar, preponderent de tip barrique.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DATE DE IDENTIFICARE
  • Adresă magazin fizic: Blvd. 21 Decembrie 1989, nr.74 in curte,
  • Program magazin: L-V : 8-18, S:10-14.

     


  • Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;
  • CUI: RO38399120

  • Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/2017
  • IBAN: RO79BRDE130SV86364311300.
Newsletter

Proiect susținut de fundația CIVITAS

logoScurt

Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation și coordonat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca.

NOD VERDE 2021 created by OnlineMARK Agency.

[]