Vremea bună a venit încet, încet, iar bunătățile de vară Nod Verde au poposit și ele pe site. Care mai de care mai fresh și mai aromate: varză kale crocantă, ceapă verde, cimbru, pătrunjel și câte și mai câte. Numai bune pentru mese în aer liber, alături de cei dragi. Ne și imaginăm livada înverzită, masa din mijlocul pomilor decorată cu buchețele de nemțișor și mireasma bucatelor proaspete. Dar ce-ar fi să nu ne imaginăm, ci chiar să pregătim o masă de vară. Iată și propunerile noastre de rețete simple, la îndemâna oricui.
Salată de vară cu cartofi prăjiți și ouă ochiuri
Uneori de bucurăm cel mai tare de cele mai simple rețete. Poate că este nostalgia verilor din copilărie când bunica ne punea exact aceste mâncăruri pe masă sau poate chiar gustul de neînlocuit al salatelor de vară cu ingrediente de-abia culese. Cert este că sunt delicioase.
Sursa foto: gardaculinara.ro
Ingrediente (toate din cămara Nod Verde):
Preparare:
Aici nici n-ar fi multe de zis. Se spală și se feliază cartofii, lăsându-se, mai apoi, într-un vas cu apă rece. Într-o cratiță se încinge uleiul, după care se prăjesc cartofii până devin aurii. Se scot pe un șervet și se presară peste ei amestec de legume.
Pentru salată, luăm și spălăm toate legumele, le tăiem mărunțel, le punem într-un castron, adăugăm sare și piper și o dușcă de ulei.
La final prăjim și ouăle, pe care le așezăm lângă cartofi și acoperim tot cu bucățele de brânză de burduf.
Gata, asta a fost tot. Și ce bun e.
La final, dacă ne vine și poftă de grădinărit, ne putem gândi să ne creștem chiar noi, plăntuțele noastre. Cu ghivecele Nod Verde: ghiveci de linte, de mazăre, de floarea-soarelui, de ridiche verde, de varză roșie. Mamă ce recoltă ar ieși.
Desert-spumă răcoros
Că tot am vorbit de rețete simple iată și o idee de ceva dulce pentru zilele toride de vară. Dacă ne-au mai rămas ouă de la rețeta anterioară putem să le folosim acum, la desert.
Ingrediente:
albuș de ouă
dulceață de ce vrem noi
Sursa foto: catine.ro
Preparare:
Se bat spumă albușurile de la vreo 2-3 ouă și se amestecă cu dulceața. După gust. Se bagă, mai apoi, vreun sfert de oră la congelator și gata. Un dulce răcoros de vară numai bun pentru zilele mult prea călduroase.
Acestea sunt doar câteva sugestii de rețete văratice. Să vedeți numai câte ingrediente sunt pe site-ul Nod Verde și sigur vă vor veni zeci de idei de bucate.