Noutăți de vară din cămara Nod Verde

Noutățile de vară din cămara Nod Verde

Vremea bună a venit încet, încet, iar bunătățile de vară Nod Verde au poposit și ele pe site. Care mai de care mai fresh și mai aromate: varză kale crocantă, ceapă verde, cimbru, pătrunjel și câte și mai câte. Numai bune pentru mese în aer liber, alături de cei dragi. Ne și imaginăm livada înverzită, masa din mijlocul pomilor decorată cu buchețele de nemțișor și mireasma bucatelor proaspete. Dar ce-ar fi să nu ne imaginăm, ci chiar să pregătim o masă de vară. Iată și propunerile noastre de rețete simple, la îndemâna oricui.

Salată de vară cu cartofi prăjiți și ouă ochiuri

Uneori de bucurăm cel mai tare de cele mai simple rețete. Poate că este nostalgia verilor din copilărie când bunica ne punea exact aceste mâncăruri pe masă sau poate chiar gustul de neînlocuit al salatelor de vară cu ingrediente de-abia culese. Cert este că sunt delicioase.

Salată de vară cu cartofi prăjiți și ouă ochiuri

Sursa foto: gardaculinara.ro

Ingrediente (toate din cămara Nod Verde):

cartofi noi

ulei

amestec de legume

ouă

brânză de burduf

spanac

chives

roșii crețe

Preparare:

Aici nici n-ar fi multe de zis. Se spală și se feliază cartofii, lăsându-se, mai apoi, într-un vas cu apă rece. Într-o cratiță se încinge uleiul, după care se prăjesc cartofii până devin aurii. Se scot pe un șervet și se presară peste ei amestec de legume.

Pentru salată, luăm și spălăm toate legumele, le tăiem mărunțel, le punem într-un castron, adăugăm sare și piper și o dușcă de ulei.

La final prăjim și ouăle, pe care le așezăm lângă cartofi și acoperim tot cu bucățele de brânză de burduf.

Gata, asta a fost tot. Și ce bun e.

La final, dacă ne vine și poftă de grădinărit, ne putem gândi să ne creștem chiar noi, plăntuțele noastre. Cu ghivecele Nod Verde: ghiveci de linte, de mazăre, de floarea-soarelui, de ridiche verde, de varză roșie. Mamă ce recoltă ar ieși.

Desert-spumă răcoros

Că tot am vorbit de rețete simple iată și o idee de ceva dulce pentru zilele toride de vară. Dacă ne-au mai rămas ouă de la rețeta anterioară putem să le folosim acum, la desert.

Ingrediente:

albuș de ouă

dulceață de ce vrem noiDesert-spumă răcoros

Sursa foto: catine.ro

Preparare:

Se bat spumă albușurile de la vreo 2-3 ouă și se amestecă cu dulceața. După gust. Se bagă, mai apoi, vreun sfert de oră la congelator și gata. Un dulce răcoros de vară numai bun pentru zilele mult prea călduroase.

Acestea sunt doar câteva sugestii de rețete văratice. Să vedeți numai câte ingrediente sunt pe site-ul Nod Verde și sigur vă vor veni zeci de idei de bucate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DATE DE IDENTIFICARE
  • Adresă magazin fizic: Blvd. 21 Decembrie 1989, nr.74 in curte,
  • Program magazin: L-V : 8-18, S:10-14.

     


  • Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;
  • CUI: RO38399120

  • Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/2017
  • IBAN: RO79BRDE130SV86364311300.
Newsletter

Proiect susținut de fundația CIVITAS

logoScurt

Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation și coordonat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca.

NOD VERDE 2021 created by OnlineMARK Agency.

[]