Recoltă de toamnă

Gusturi și culori de toamnă din grădina Nod Verde

Toamna este anotimpul care ne încântă simțurile cu o bogată varietate de culori și gusturi. Acesta este momentul perfect să ne bucurăm de vasta recoltă a acestui sezon și să savurăm legumele proaspete și pline de nutrienți. Haideți să explorăm și să descoperim împreună câteva dintre beneficiile legumelor de toamnă, hrănitoare și delicioase deopotrivă.

Dovleacul

Dovleac Plăcintar

Dovleacul este, fără îndoială, unul dintre legumele emblematice ale toamnei. Este o adevărată explozie de culoare și gust, oferind o gamă largă de opțiuni culinare. Ca prin magie, poate fi transformat în supe cremoase, plăcinte și deserturi savuroase. Dovleacul este bogat în vitamina A, grozavă pentru sănătatea vederii, și conține o cantitate semnificativă de fibre și antioxidanți, fiind totodată excelent și pentru sistemul imunitar.

Unul dintre preparatele clasice de toamnă este supa de dovleac. Combinația dintre gustul dulce și textura catifelată a dovleacului, face ca această supă să fie opțiunea perfectă pentru o masă caldă în zilele reci. Adăugând câteva mirodenii și condimente, precum ghimbirul sau scorțișoara, putem scoate în evidență și mai mult aromele tomnatice ale acestei supe.

Morcovul

Morcovi

Cu culoarea sa vibrantă, gustul dulce și textura crocantă, morcovul este o altă legumă de toamnă foarte îndrăgită. Este bogat în beta-caroten, un antioxidant care este transformat în vitamina A în corpul nostru, esențial pentru sănătatea ochilor și a pielii. Consumul regulat de morcovi poate contribui la menținerea unei vederi sănătoase și la fortificarea sistemului imunitar.

Această legumă poate fi consumată atât crudă, sub formă de felii sau rondele, cât și gătită în diverse feluri. Pentru o gustare sănătoasă și gustoasă, pregătim o tartină cu hummus și fâșii subțiri de morcov. Aroma dulce a morcovilor se va potrivi perfect cu gustul savuros al hummusului. Ce deliciu!

Varza Kale

Varză Kale

Varza kale, devenită tot mai populară chiar și în rândul meselor românești, este recunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este plină de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina K, vitamina C, fierul și fibrele.

Pentru a o folosi în preparate delicioase, tot ce trebuie să facem este să gătim frunzele într-o tigaie cu ulei de măsline preîncălzit și să aruncăm câțiva căței usturoi sau simplu, să adăugăm frunzele crocante în salate. Varza kale poate fi, de asemenea, inclusă în supe sau smoothie-uri pentru un plus de vitamine și minerale esențiale.

Acestea sunt doar câteva dintre legumele minunate pe care le putem savura în acest sezon rece. Haideți să ne bucurăm de diversitatea și prospețimea legumelor de toamnă fie gătind preparatele noastre preferate, fie chiar de-a gata cu ajutorul conservatelor. Toate sunt de găsit în cămara Nod Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DATE DE IDENTIFICARE
  • Adresă magazin fizic: Blvd. 21 Decembrie 1989, nr.74 in curte,
  • Program magazin: L-V : 8-18, S:10-14.

     


  • Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;
  • CUI: RO38399120

  • Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/2017
  • IBAN: RO79BRDE130SV86364311300.
Newsletter

Proiect susținut de fundația CIVITAS

logoScurt

Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation și coordonat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca.

NOD VERDE 2021 created by OnlineMARK Agency.

[]