“Dulcegării” create de Chef Horia Șimon

Iarna e momentul să scoatem din cămară bunătățile pe care le-am așezat cu grijă în borcane de-a lungul anului. Atunci când deschidem un borcan parfumat de gem, deschidem o cutie întreagă cu amintiri, momente, gusturi, persoane dragi. Poate cei dintre voi care au avut norocul să crească sau să aibă bunici la țară își amintesc lungile ore de cules fructe, scos sâmburi și povești depănate până seara târziu în jurul focului de lemne. 

Atunci când mâncăm, hrana ne oferă nutrienți și satisfacție, dar ne oferă și intențiile celui care a preparat-o. Noi credem că exact asta ne oferă gemurile „Dulcegării„ produse în Cluj-Napoca de Chef Horia Șimon și Clubul Gastronomic Transilvan – iubire pentru bun gust și calitatea produselor de la noi. 

Cei din Cluj îl cunosc pe Horia Șimon mai întâi de la Charlie, mai apoi de la ROD, două restaurante pentru care a creat meniuri deosebite pentru piața de HoReCa de la noi, bazate pe produse locale și de sezon. Nu îi place să fie numit “chef”, însă gătește cu pasiune, experimentează cât de mult se poate, în special cu rețete tradiționale românești și este unul dintre cei mai mari susținători ai produselor locale, din care creează adevărate opere gastronomice. 

Într-un interviu pentru clujlife.com,  Horia spunea că pentru el contează foarte mult produsele locale și sezonalitatea atunci când vine vorba de gastronomie. ”Goana” după produse locale este o preocupare de-ale lui pe care o are de vreo 7 ani –  a umblat prin toată țara, a bătut la uși, a încercat să înțeleagă toate cotloanele României, de ce în sud se mănâncă mai mult pește, de ce într-o zonă sunt mai multe ouă și tot așa. Acum știe unde e cea mai bună brânză din Apuseni, știe să ia diverse produse din anumite locuri la momentul potrivit și să se bucure de ele.

Clubul Gastronomic Transilvan este o “Comunitate care bagă de seamă, șade și gândește iar apoi pune mâna și face treabă bună acolo unde este vorba de-ale gurii.” 🙂 așa cum spun chiar ei pe pagina de Facebook. 

Cu așa intenții bune și o misiune culinară înaltă, nu puteau ieși decât “produse” unul și unul, iar unul dintre ele este gemul de fructe, disponibil pe Nod Verde în 3 sortimente diferite: merișoare, zmeură cu vanilie, coacăze cu anason. Noi vă încurajăm să le încercați pe toate pe o felie zdravănă de pâine de casă (cu unt sau nu) și un ceai alături și să vă bucurați de această iarnă din plin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DATE DE IDENTIFICARE
  • Adresă magazin fizic: Blvd. 21 Decembrie 1989, nr.74 in curte,
  • Program magazin: L-V : 8-18, S:10-14.

     


  • Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;
  • CUI: RO38399120

  • Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/2017
  • IBAN: RO79BRDE130SV86364311300.
Newsletter

Proiect susținut de fundația CIVITAS

logoScurt

Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation și coordonat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca.

NOD VERDE 2021 created by OnlineMARK Agency.

[]