BIOltenia și povestea fructelor goji românești

Haideți să facem iarăși cunoștință. Nod Verde este un business social înființat prin inițiativa Fundației Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca care își propune să vă aducă (într-o cutie eco-friendly) poveștile fermierilor locali. Nod Verde este totodată primul „Food Hub” din nordul Transilvaniei. Pe scurt, Nod Verde este locul unde găsești produse locale de la producători locali. Mai precis din Cluj și împrejurimi, însă uneori facem și mici excepții pentru produse de excepție. 

Una dintre acestea este BIOltenia. Noul nostru producător este deja de găsit pe site-ul nostru. Deși proiectul prevede o rază de 150 de kilometri pentru aprovizionare, am decis totuși că goji nu-i de ici, de colea, e din Oltenia. Important pentru noi a fost nu numai că aceste produse sunt deosebite, dar și că nu fac parte din categoria produselor proaspete, putând fi transportate. De asemenea este important să sprijinim acest tip de agricultură de care rar dăm în țara noastră.

Roșioară-ntr-un picior, ghici goji ce e?

Și mai important, cum ajunge goji să fie? Ei bine, aceste fructe provin exclusiv din plantația celor de la BIOltenia, plantație care se află în proces de conversie pentru agricultură ecologică. Dar să nu credeți că până aici totul a fost ușor, precis și tehnic. Nu. A fost nevoie și de vrăji și farmece căci producătorii nici nu s-ar fi apucat dacă nu ar fi fost vrăjiți de beneficiile consumului de fructe goji. Astfel plantația a ajuns cine este astăzi (o plantație de 7.000 mp): de la mic la mare, de la o sămânță dintr-o jardinieră de pe balcon, la grădina părinților și în final la plantația de astăzi. 

De goji numai de bine, căci aceste fructe miraculoase au numeroase beneficii. De la ceai la limonadă, efectele benefice ale consumului de goji sunt nenumărate: au rol antiseptic pentru ten, cresc vitalitatea organismului, cresc imunitatea, îmbunătățesc circulația sau chiar sporesc longevitatea. Fructele goji au de asemenea rol adjuvant pentru bolile de inimă, plămâni, splină și rinichi, dar mai multe sunt de găsit pe site-ul BIOltenia

Așa cum ziceam la începutul începuturilor, produsele BIOltenia pot fi găsite pe site-ul nostru. Avem di tăti, di tăti cu goji: 

Miere cu goji deshidratate

Fructe goji deshidratate

Granule goji din fructe deshidratate

Pudra de goji

Toate pot fi consumate ca atare sau transformate în preparate delicioase: smoothie-uri energizante, supe și înghețate cremoase. Rețetele le găsiți pe site-ul BIOltenia: https://www.goji-bioltenia.com/blog

Iar pe noi știți deja unde ne găsiți. Vă așteptăm comenzile cu goji și cu de toate până luni dimineață la ora 10 pentru a primi cutia marți sau miercuri, ori până miercuri dimineață la ora 10 pentru a o primi joi sau vineri. Și în Cluj și în toată țara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DATE DE IDENTIFICARE
  • Adresă magazin fizic: Blvd. 21 Decembrie 1989, nr.74 in curte,
  • Program magazin: L-V : 8-18, S:10-14.

     


  • Sediul Social: Municipiul Cluj-Napoca, strada G-ral Eremia Grigorescu, Nr. 77, Județ Cluj;
  • CUI: RO38399120

  • Nr. Reg. Comerțului: J12/6158/2017
  • IBAN: RO79BRDE130SV86364311300.
Newsletter

Proiect susținut de fundația CIVITAS

logoScurt

Proiectul este finanțat de Romanian-American Foundation și coordonat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca.

NOD VERDE 2021 created by OnlineMARK Agency.

[]